• NewBees

NewBees at Work: Bij Abdul op de Fronik boerderij in Zaanstad

Updated: Aug 10, 2020


In de aanloop naar kerst willen we graag het mooie verhaal vertellen van onze newbee vrijwilliger Abdul. Hij was de eerste statushouder die we hebben gematcht aan een lokale NGO in Zaandam. In Syrië werkte Abdul op de kippenboerderij van zijn vader. Nu werkt hij sinds drie maanden op de Fronik buurtboerderij.


Abdul: "Ik voel me hier thuis. Het voelt alsof ik weer terug op de boerderij ben met mijn familie. Ik hou van het werk en het helpt mij met het oefenen van Nederlands. Daarnaast ben ik blij dat ik iets kan teruggeven aan Nederland." Roel, onafscheidelijk van de boerderij, is ook blij met Abdul: "Het gaat heel goed. Abdul is enthousiast en leergierig. Afgelopen maand hebben we hem bijvoorbeeld geleerd hoe je tegels kan leggen op de traditionele Nederlandse manier."


Dit is een geweldig voorbeeld van newbies aan het werk, dus wilden we het graag delen.


In 2017 zullen we doorgaan met ons werk en hopelijk nog meer vergelijkbare en succesvolle matches maken als deze.


_____


NewBees at Work: With Abdul at the Fronik farm in Zaanstad


In the days before Christmas, we would like to share the beautiful story of our NewBee volunteer Abdul. He was the first 'statushouder' we matched to a local NGO in Zaandam. Back in Syria, Abdul used to work at his fathers' chicken farm. Now, he has been working at the Fronik Buurtboerderij for three months.

Abdul: "I feel at home here, it feels like I am back on the farm with my family. I like the work and it's good to practice my Dutch language. Also, I am happy I can give something back to Holland." Roel, inseparable from the farm, is also happy to have Abdul: "It's going really well, Abdul is enthusiastic and eager to learn. This past month we taught him the traditional Dutch 'tiling', for example".

This is a great amazing example of NewBees at work, so we really wanted to share it.

In 2017, we'll continue with our work and hopefully we will make a lot of new successful matches like this one.

NEWBEES_LOGO-WIT-RGB-4x.png
  • LinkedIn
  • Facebook
ANBI_zk_diap.png

Stichting NewBees

Amsterdam

KvK 65443101

RSIN 856114467

NL37 ABNA 0486 8452 22

inburgering

info@new-bees.org  

Privacy Policy

Customer regulations

.

COVID-19