• NewBees

Match Akram: "Ik droom van een stabiel leven waarin mijn hobby mijn werk wordt"


Akram: "Ik ben al 35, ik heb geen diploma’s en ik spreek nog niet goed Nederlands. Het is moeilijk om een studie of een baan te vinden.


Ik herinner me het eerste gesprek met Ali, mijn matcher bij NewBees. Hij is ook een nieuwkomer en spreekt Arabisch. Door middel van een kaartspel ontdekten wij samen welke talenten ik heb, waar mijn ambitie ligt. In Syrië heb ik als sporttrainer gewerkt. Sport is mijn hobby.


Toen Ali een sollicitatiegesprek voor mij regelde bij Family Fitness, een sportschool in Utrecht, kon ik het bijna niet geloven. Ik droom van een stabiel leven waarin mijn hobby mijn werk wordt. Een baan, een huis, geen uitkering meer. Via Family Fitness krijg ik misschien de mogelijkheid om een sporttrainersopleiding te volgen. Deze stageplek is de eerste stap richting mijn droom. Ik werk drie dagen in de week en geef groepslessen aan ouderen en aan kinderen.


Sinds ik hier werk, is mijn Nederlands verbeterd. Mijn woordenschat en het vertrouwen in mezelf zijn groter geworden. Elke dag leer ik iets nieuws. De taal goed beheersen is essentieel. Nu voelt het nog als een barrière.


Vanwege Corona is de sportschool tijdelijk dicht. Ali belt mij regelmatig en vraagt hoe het met me gaat. Stel dat deze stage zou stoppen, dan laat NewBees mij niet in de steek. Zij helpen mij dan met mijn zoektocht naar iets anders. Ik ben niet alleen."


Benieuwd naar meer portretten van nieuwkomers? In ons vers van de pers magazine delen acht nieuwkomers hun verhaal. Wil jij ook ons magazine per post ontvangen? Laat het ons weten via www.new-bees.org/magazine, dan komt het magazine zo snel mogelijk jouw kant op!NEWBEES_LOGO-WIT-RGB-4x.png
  • LinkedIn
  • Facebook
ANBI_zk_diap.png

Stichting NewBees

Amsterdam

KvK 65443101

RSIN 856114467

NL37 ABNA 0486 8452 22

inburgering

info@new-bees.org  

Privacy Policy

Customer regulations

.

COVID-19